Kurumumuzun bu ayki olağan yönetim kurulu toplantısında olağanüstü gündem maddesi ile bir ilke imza attık. Kentimizde faaliyet gösteren bazı sivil toplum örgütlerinin başkan ve/veya yönetimleri bazında davetli olduğu toplantıda kentimiz için adeta dönüm noktası sayılabilecek bir konu ele alındı.

Karacasu Kampüsü Teknik Üniversiteye Dönüştürülmeli

Başkanımızın son bir yıl içinde her platformda altını ısrarla çizdiği bu önemli konu KASİAD ev sahipliğinde ve geniş bir çerçevede ele alındı. KASİAD adına Başkanımız Ali Arpasatan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Erol Büyükdereli, Furkan Bayazıt ve Genel Sekreterimiz Ahmet Görgülü’nün hazır bulunduğu toplantıya; KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, KALİDA Başkanı Osman Gemci, TÜMSİAD Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Adnan Toprak, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Gül, İTÜ Kahramanmaraş Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kılınçkıran ve Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Erdoğanyılmaz, Cengiz Şirikçi, Serdar Erayman, Kamil Şekkeli, Mehmet Kuruçay ile TMMOB Kahramanmaraş Şube Başkanı Yusuf Temizkan katıldılar.

Teknik Üniversite ile Akademik Kalkınma Yeni Bir Vizyon Kazanacak

Toplantıda gündem maddesi olan Karacasu kampüsünün teknik üniversiteye dönüştürülmesi ile ilgili olarak katılımcılar son derece önemli tespitlerde bulunarak; toplantı sonunda ortak bir kanaat deklarasyonu yayımdılar. Deklerasyonda şu görüşlere yer verildi. Teknik üniversite ile;

•             Ciddi bir dönüşüm sağlanacaktır ve bunun için altyapımız oldukça müsaittir.

•             Kahramanmaraş’ın sosyal kalkınmasında ve entellektüel sermayesinin gelişimi sağlanacaktır.

•             Doğu Akdeniz’de bir ilk olacağından bölgesel bir misyon üstlenilecek ve bu misyon üniversitenin akademik performansına önemli katkılar sağlayacaktır.

•             Bu performans daha başarılı öğrencilerin seçiminde önemli rol oynayacaktır.

•             Nicel ve nitel açıdan, kentimizdeki eğitimlerini sürdüren üniversite öğrencilerinin kente sağladığı katma değer önemli ölçüde artacaktır.

•             Kentimizde hizmet sektörünün gelişimini tetikleyecek ve kalite çizgisi gelişecektir.

•             Üniversite sanayi işbirliğinde tarihi bir dönüm noktası olacaktır.

Öte yandan, toplantıda üzerinde durulan bir başka konu ise ortak paydanın Kahramanmaraş olduğu taktirde tüm STK’ların heyecan, proaktif dayanışma ve işbirliğine hiç olmadığı kadar hazır olduğu ve bu sinerjinin kartopu misali kentimizdeki siyaset, bürokrasi ve iş dünyası gibi diğer lokomotif aktörlerin motivasyonunu önemli ölçüde güçlendireceği tespitidir. Bu buluşmalar devam edecektir

 

TR
EN
E-BÜLTEN